Potrawy

Data dodania: 15 września 2014
Kaczka Rotmistrza na glazurowanej czerwonej kapuście

Kaczka Rotmistrza to miękka i aromatyczna pierś z kaczki podawana na glazurowanej czerwonej kapuście z żurawiną z dodatkiem sosu śliwkoweg. Do dania idealnie komponują się kluczeczki myśliwskie przygotowane z dodatkiem szpinaku, zapiekane z boczkiem i śmietaną.

Danie serwowane jest przez Zajazd Hetman, który znajduje się na Szlaku Kulinarnym Śląskie Smaki.

 


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki

Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Zawiercie
Obiekt położony jest w sercu Jury na obrzeżach miasta Zawiercie otoczonymi terenami leśnymi, blisko głównych dróg krajow... więcej>>

Wyszukiwarka atrakcji