Rosół

Odsłuchaj tekst

Składniki:

Rosół:

  • 300 g wołowiny
  • 6 skrzydełek z kurczaka
  • 4 żołądki drobiowe
  • kość schabowa
  • 2 marchwie,
  • 1/4 selera
  • 1 pietruszka
  • 1 gałązka lubczyku
  • pół paczki makaronu
  • 1 pęczek naci pietruszki
  • przyprawy

Opis przygotowania:

Bulion z wskazanych rodzajów mięsa i włoszczyzny, doprawić, wlać na talerz z ugotowanym makaronem tradycyjnym oraz pokrojonymi w kosteczkę żołądkami, marchewką i nacią pietruszki. Danie podawać jednoporcjowo na głębokich talerzach.

 

 

Potrawa została sporządzona przez Kuchnię Gminnego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Koszęcinie podczas XII Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2017 r.
w Koszęcinie.

Wyświetlenia:  7