Data dodania:  2013-10-21



Hekele na grzankach

  • śledż solony – 2 płaty
  • cebula biała – 0,5 szt.
  • cebula czerwona – 0,5 szt.
  • ogórek kiszony – 2 szt.
  • jajka na twardo – 2 szt.
  • musztarda – 1 łyżka

grzanki:

  • chleb tostowy – 2 kromki
  • masło do smażenia

Karp w wędzonej papryce

  • karp – 4 dzwonka
  • cebula – 2 szt.
  • czosnek – 2 ząbki
  • papryka wędzona – 1 łyżeczka
  • sól – do smaku
  • mąka pszenna – 1 szklanka
  • masło – 2 łyżki
  • margaryna – 1 łyżka

Kapusta na ziemnioczonce

  • kapusta kiszona – 1 kg
  • woda spod gotowanych ziemniaków – ok. 1 l
  • marchew – 1 szt.
  • surowy ziemniak – 1 szt.
  • czosnek – 4 ząbki
  • liść laurowy – 2 szt.
  • ziele angielskie – 4 ziarna
  • sól, pieprz, maggi – do smaku
  • masło – pół łyżki

Makówki fusion

  • mak – 0,5 kg
  • mleko – 1,25 l
  • migdały – 100 g
  • rodzynki – 100 g
  • orzechy włoskie – 100 g
  • figi – 100 g
  • cukier – 100 g
  • cukier wanilinowy – 50 g
  • miód – 2 łyżki
  • masło – 125 g
  • bułka - 2 szt.
  • (ew. pieczywo tostowe – 2-3 kromki)
  • wiórki kokosowe – 100 g
  • brzoskwinie – 1 puszka
Twoja ocena:
Ocena: 0.0 (Oddano 0 głosy)
Wyświetlenia:  15