Warownia Pszczyńskich Rycerzy, Pszczyna (2016)
Data dodania: 23 września 2016

Warownia Pszczyńskich Rycerzy, Pszczyna (2016)


 

Sakiewki z kurkami w sosie warzywnym
schab – 40 dag
marynata:
świeży rozmaryn – 1 gałązka
czosnek – 3 ząbki
olej – 100 ml

farsz:
kurki marynowane – 100 g
cebula – 1 szt.
masło – 1 łyżka
ser pleśniowy typu Rockfort – 100 g
ser żółty – 100 g


sos warzywny:
marchew – 1 szt.
seler – 0,5 szt.
cebula – 2 szt.
por – 0,3 szt.
pieczarki marynowane – 50 g
ogórki konserwowe – 50 g
masło – 2 łyżki
czosnek – 2 ząbki
przecier pomidorowy – 2 łyżki
bulion – 0,5 l
sól, pieprz – do smaku

placki ziemniaczane:
ziemniaki – 1,5 kg
jaja – 2 szt.
czosnek – 4 ząbki
mąka pszenna – ok. 4 łyżki
cebula – 2 szt.
sól, pieprz – do smaku


Jabłka pod kruszonką
jabłka – 1 kg
cukier – 4 łyżki
cynamon – szczypta

kruszonka:
masło – 20 dag
cukier – 40 dag
mąka pszenna – 60 dag
jajko – 1 szt.
sól – szczypta