Restauracja pod Prosiakiem, Tychy (2016)
Data dodania: 23 września 2016

Restauracja pod Prosiakiem, Tychy (2016)


 

Kusik świnki
policzki wieprzowe – 1 kg
masło klarowane – 2 łyżki
czerwone wino wytrawne – 150 ml
sok jabłkowy – 0,5 l
świeża szałwia – kilka listków
papryczka chilli – 1 szt.
cynamon – laska
kardamon – szczypta
sól, pieprz – do smaku
mąka pszenna – 1 łyżka
woda – 0,5 szklanki

Szpajza na bogato
jajka – 3 szt.
cukier – 0,75 szklanki
cukier puder – 3 łyżki
żelatyna – 3 łyżeczki
kakao – 3 łyżeczki
wiórki czekoladowe – 15 g
ser mascarpone – 150 g
śmietana kremówka – 150 ml
cukier puder – 20 g
syrop z czarnego bzu – 20 ml
mus malinowy – 20 ml