Potrawy
Data dodania: 29 kwietnia 2019
Agnieszka Łach ŚOT

Serula


Serula czyli rodzaj żuru na maślance. Składa się z kilku pozornie prostych do wykorzystania składników - maślanka, mleko, woda, ser, ziemniaki, mąka - ale dopiero ich umiwejętne połączenie stanowi o sukcesie kulinarnym.

 

Potrawa podawana jest w Gospodzie Złoty Garniec, która jest członkiem Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji