Potrawy
Data dodania: 9 września 2014

Gruszka w winie na gorąco na sezamkach z piwnych wysłodzin i czekolady


Z wysłodzin powstałych podczas produkcji piwa przyrządza się tu znakomite sezamki z dodatkiem czekolady. Są one ciekawym uzupełnieniem bardzo wykwintnego deseru: gruszki gotowanej w czerwonym winie. Do deseru podaje się bitą śmietanę oraz lody waniliowe. Gorąco polecamy.

Deser serwuje Restauracja Browaru Czenstochovia znajdująca się na Szlaku Kulinarnym Śląskie Smaki.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji