Potrawy
Data dodania: 10 września 2014

Marynowany filet z gęsi z purée koperkowym, flambirowanym jabłkiem w aromatycznym sosie piwnym


Gęsina była bardzo popularnym mięsem wśród mniejszości żydowskich zamieszkujących kiedyś Częstochowę. Pierś z gęsi jest specjalnie marynowana, a następnie pieczona tak, aby jej skórka pozostała chrupiąca. Delikatne puree koperkowe przełamuje słodko-kwaśne jabłko serwowane w sosie na bazie warzonego tu piwa.

Danie serwuje Restauracja Browaru Czenstochovia znajdująca się na Szlaku Kulinarnym Śląskie Smaki.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji