Potrawy
Data dodania: 20 października 2014

Udko z gęsi „na sposób piekarza”


Delikatna gęsina nadziewana porem i jabłkiem podana z dodatkiem delikatnych zielonych klusek z sosem śliwkowym oraz buraczków.

Danie serwowane jest w Restauracji Frykówka, znajdującej się na Szlaku Kulinarnym Śląskie Smaki. 


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Zawiercie
Obiekt położony jest w sercu Jury na obrzeżach miasta Zawiercie otoczonymi terenami leśnymi, blisko głównych dróg krajow... więcej>>
Wyszukiwarka atrakcji