Bulion z kluseczkami z wątróbki drobiowej

Odsłuchaj tekst

Składniki:

  • 50 dkg mięsa rosołowego - mieszanego (wołowe, wieprzowe, drobiowe)
  • 20 dkg włoszczyzny
  • 20 dkg wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka do smaku

 

Opis przygotowania:

Z mięsa rosołowego z dodatkiem włoszczyzny, soli i pieprzu gotujemy wywar. Wątróbkę mielimy z cebulą i czosnkiem, dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy do smaku. Na przecedzony i gotujący się wywar kładziemy łyżeczką małe kluseczki z wątróbki.

 

 

Potrawa sporządzona przez Koło Gospodyń Wiejskich z Tworkowa podczas IV Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2009 r. w Pszczynie.

Wyświetlenia:  44