Gerichte
Erscheinungsdatum: 14 Juli 2014

Marynowany w pokrzywach polski rozbef pieczony z dodatkiem soli lawendowej


Składniki:

  • rozbef wołowy
  • sól lawendowa
  • pokrzywy
  • ser wiejski
  • kwiaty cukinii
  • nalewka sosnowa

 

Opis przygotowania:

Wyczyszczony rozbef nacieramy solą aromatyzowaną lawendą, obkładamy pokrzywami i wkładamy w chłodne miejsce na 24 godz. Pieczemy i kroimy w plastry, podajemy z kwiatami cukinii nadziewanymi serem wiejskim.

 

 

Potrawa została sporządzona przez Restaurację Kapias z Goczałkowic-Zdroju podczas IX Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2014 r. w Zawierciu. Drużyna zajęła I miejsce w kategorii profesjonalistów.


Kulinarische Route "Schlesische Geschmäcker"
Częstochowa
Das zweietagige Restaurant lockt mit selbst hergestelltem Bier und außergewöhnlicher Küche mit bereits kultig gewordenen... Mehr>>
Częstochowa
Das Restaurant befindet sich im direkten Stadtzentrum, in den historischen Kellerräumen des Tschenstochauer Rathauses.... Mehr>>
Kroczyce
Der in der malerischen Szenerie des Krakauer- Tschenstochauer Juragebietes gelegene Gasthof bietet Gerichte der altpoln... Mehr>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Suche nach Attraktionen