Potrawy
Data dodania: 16 września 2014

Wolno pieczona pierś z gęsi podana na karmelizowanych burakach z dodatkiem brat kartofli, przelana sosem chrzanowym


Wykwintna gęsina z delikatnym sosem chrzanowym ciekawie zestawiona z karmelizowanymi burakami i tzw. bratkartoflami, czyli ziemniakami przesmażonymi z dodatkiem boczku.

Potrawa jest serwowana przez Restaurację Hotelu Dąbrówka.

 


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji