Блюда
Дата добавления: 14 июля 2014

Marynowany w pokrzywach polski rozbef pieczony z dodatkiem soli lawendowej


Składniki:

  • rozbef wołowy
  • sól lawendowa
  • pokrzywy
  • ser wiejski
  • kwiaty cukinii
  • nalewka sosnowa

 

Opis przygotowania:

Wyczyszczony rozbef nacieramy solą aromatyzowaną lawendą, obkładamy pokrzywami i wkładamy w chłodne miejsce na 24 godz. Pieczemy i kroimy w plastry, podajemy z kwiatami cukinii nadziewanymi serem wiejskim.

 

 

Potrawa została sporządzona przez Restaurację Kapias z Goczałkowic-Zdroju podczas IX Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2014 r. w Zawierciu. Drużyna zajęła I miejsce w kategorii profesjonalistów.


Маршрут кулинарный "Силезские Вкусы"
Częstochowa
Two-storey restaurant tempts with its own beer and exceptional cuisine with well-known regional dishes such as buttermil... Больше>>
Częstochowa
The restaurant is located in a city centre, in historic cellars of City Hall.
Kroczyce
The restaurant is located in a picturesque area of Krakow-Czestochowa Upland and offers traditional Polish, Jurassic an... Больше>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Поиск достопримечательностей