Kanapka „Niebo w gębie”

  • wędzony pstrąg – 1 szt. 
  • chleb razowy – 4 kromki
  • masło – 5 dag
  • chrzan tarty – 4 łyżki
  • kiełki brokułów – 4 łyżki]
  • natka pietruszki – pół pęczka


Zupa-krem ze świeżych ogórków

  • ogórki – 6 szt. (średniej wielkości)
  • masło – 10 dag
  • cebula – 2 szt.
  • śmietana kremówka – 100 ml
  • ser mascarpone – 100 g
  • sok z jednej cytryny
  • prażone pestki z dyni – 50 g
  • prażone płatki migdałowe – 50 g
  • sól, pieprz – do smaku
  • kwaśna śmietana – 4 łyżki


Roladka z pstrąga z grzybami

  • filety z pstrąga – 2 szt.
  • podgrzybki świeże lub mrożone – 15 dag
  • cebula – 1 szt.
  • masło – 0,5 kostki
  • sól, pieprz – do smaku

makaron w sosie śmietanowym:

  • makaron wstęgi – 0,5 op.
  • śmietana kremówka – 100 ml
  • borowiki świeże lub mrożone – 15 dag
  • masło – 7 dag
  • sok z połówki cytryny
  • sól, pieprz – do smaku
  • natka pietruszki – pół pęczka
Twoja ocena:
Ocena: 0.0 (Oddano 0 głosy)
Wyświetlenia:  34