Data dodania:  2013-10-21



Zupa pomidorowa

  • świeże pomidory – 1 kg
  • bulion wieprzowy – 1 l
  • oliwa z drugiego tłoczenia – 50 ml
  • sól, cukier – do smaku
  • świeża pietruszka – pół pęczka
  • śmietana kwaśna – do ozdoby na wierzch

podawać z makaronem

Karminadle z kaszą gryczaną

  • mielona łopatka wieprzowa – 60 dag
  • jajka – 2 szt.
  • cebula – 1 szt.
  • bułka pszenna namoczona w wodzie – 1szt.
  • majeranek suszony – 1 łyżeczka
  • majeranek świeży – 1 gałązka
  • sól, pieprz – do smaku
  • bułka tarta – do panierowania
  • olej lub smalec – do smażenia

krupy z cebulką:

  • kasza gryczana – 200 g
  • masło – 7 dag
  • cebula – 1 szt.
  • sól, pieprz – do smaku

Ciastko czekoladowe zapiekane

  • gorzka czekolada – 100 g
  • maka pszenna – 100 g
  • masło – 150g
  • cukier – 150 g
  • jajka – 3 szt.
  • śmietana kremówka – 100 ml
Twoja ocena:
Ocena: 0.0 (Oddano 0 głosy)
Wyświetlenia:  23