Ozorki w sosie chrzanowym

  • ozór wołowy – 1 szt. (ok.1,5 kg)
  • 1 cebula
  • liść laurowy – 3 szt.
  • ziele angielskie – 4 ziarna
  • przyprawa warzywna – 1 łyżeczka
  • sól, pieprz – do smaku

sos chrzanowy:

  • chrzan tarty – 1 słoik
  • masło – 2 łyżki
  • kwaśna śmietana – 2 łyżki
  • słodka śmietana – 200 ml
  • sól, pieprz – do smaku

Śląska pieczeń wołowa

  • antrykot – ok. 1,5 kg
  • cebula – 1 szt.
  • pieprz – 1 łyżeczka
  • pieprz cytrynowy – 1 łyżeczka
  • papryka wędzona – 1 łyżka
  • bulion – 0,5 l
  • masło – 2 łyżki

Buraczki z kminkiem

  • buraki – 1 kg
  • jabłko – 1 szt.
  • cebula – 1 szt.
  • sok z połówki cytryny
  • kminek cały – 0,5 łyżeczki
  • sól, pieprz – do smaku

Chlyb tonkany

  • chleb – 8 kromek
  • szynka – 100 g
  • jajka – 3 szt.
  • mleko – 1 szklanka
  • czosnek – 4 ząbki
  • przyprawa warzywna – 1 łyżeczka
  • sól, pieprz – do smaku
Twoja ocena:
Ocena: 0.0 (Oddano 0 głosy)
Wyświetlenia:  37