Data dodania:  2013-10-21

 

Breja:

  • suszone gruszki – 80 dag
  • suszone morele – 10 dag
  • suszone jabłka – 10 dag
  • kości wędzone – 20 dag
  • śmietana kremówka – 150 ml
  • cynamon – szczypta
  • cukier, sól, pieprz – do smaku

Kaczka faszerowana jabłkami:

  • kaczka cała – 1 szt. (ok. 1,3 kg)
  • majeranek – 1 łyżka
  • olej – 50 ml
  • świeży majeranek – 1 gałązka
  • jabłka – 0,5 kg
  • sól, pieprz – do smaku

Ajerkuchy z apfelmusem:

ajerkuchy

  • mąka pszenna – 200 g
  • jajka – 5 szt.
  • maślanka – 0,5 l
  • cukier – 4 łyżki
  • sól – szczypta
  • masło – 2 łyżki

apfelmus

  • jabłka – 0,5 kg
  • cukier – 100 g
  • stewia – 2 gałązki
  • masło – 1 łyżka
  • cynamon – pół łyżeczki
Twoja ocena:
Ocena: 0.0 (Oddano 0 głosy)
Wyświetlenia:  26