Data dodania:  2014-09-08

Śląskie niebo

  • suszone morele – 100 g
  • suszone śliwki – 100 g
  • suszone gruszki – 100 g
  • szynka lub łopatka wieprzowa – 25 dag
  • boczek wędzony – 20 dag
  • mąka pszenna – 2 łyżki
  • masło klarowane – 2 łyżki
  • masło – 5 dag
  • sól, pieprz – do smaku

Buchty

  • mąka pszenna – 0,5 kg
  • mleko – 1 szklanka
  • drożdże – 3 dag
  • cukier – 3 łyżki
  • masło – 2 łyżki
  • jajka – 2 szt.
  • sól – szczypta

Gulasz wołowy

  • pręga wołowa – 0,5 kg
  • liść laurowy – 2 szt.
  • ziele angielskie – 4 ziarna
  • masło – 1 łyżka
  • bulion – 300 ml
  • świeży tymianek – kilka gałązek
  • sól, pieprz – do smaku
  • mąka pszenna – 3łyżki
  • woda – 200 ml


Śliwki karmelizowane

  • śliwki węgierki – 30 dag
  • cukier – 2 łyżki

 

Twoja ocena:
Ocena: 0.0 (Oddano 0 głosy)
Wyświetlenia:  39