Potrawy
Data dodania: 4 czerwca 2018
Marta ŚOT

Bulion z królika/kołdun z wędzibym królikiem i selerem naciowym


Składniki:

  • 450 g królika,
  • 200 g włoszczyzny,
  • 50 g selera naciowego,
  • 150 g mąki pszennej,
  • 75 g wody.

 

Opis przygotowania:

Mięso królika umyć, oszuszyć, podzielić. Gotować z włoszczyzną przez 2 godziny. Seler naciowy pokroić w drobną kostkę. Comber z królika zmielić, przyprawić do smaku. Wszystko razem wymieszać.

Z mąki i wody przyrządzić ciasto, rozwałkować, wyciąć kółka w cieście. Nakładać kulki nadzienia, lepić jak pierogi. Ugotować w bulionie.

 

Potrawa została sporządzona przez uczniów Zespołu Szkół nr 7 w Tychach podczas XIII Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2018 r. w Pszczynie.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji