Rączka gotuje na Szlaku Kulinarnym Śląskie Smaki

Zupa z kiszonej modrej kapusty, gołąb na sałatce z pieczonych radistek i oberiby
Chłodnik z ogórków, kaczka z jabłkami, marchwiak
Śląskie niebo, buchty, gulasz wołowy, śliwki karmelizowane
Kanapka „Niebo w gębie”, zupa-krem ze świeżych ogórków, roladka z pstrąga z grzybami z makaronem w sosie śmietanowym
Kołocz ciasto na 2 blachy, kopa ornontowicka
Zupa pomidorowa, karminadle z kaszą gryczaną, ciastko czekoladowe zapiekane
Kurzina, czyli zupa z pokrzyw, gęsia szyja faszerowana z farfelkami, marchwiak
Żurek z grzybami leśnymi, żebro Adama, dip chrzanowy, kapusta z grzybami
Hekele na grzankach, karp w wędzonej papryce, kapusta na ziemnioczonce, makówki fusion
Ozorki w sosie chrzanowym, Śląska pieczeń wołowa, buraczki z kminkiem, chlyb tonkany
Zupa z ajlaufem, bioło gynś z modrą kapustą, armerichter
Gęś po śląsku, rosół śląski, koreczki świąteczne, ule, żurawinowiec ciasto
Breja, kaczka faszerowana jabłkami, ajerkuchy z apfelmusem