Utworzony przez:  Agnieszka ŚOT
Data dodania:  2020-09-08

KALENDARIUM SZLAKU

 

       2020

  • 7-9 X 2020 - study tour dziennikarza z Wielkiej Brytanii po regionie i po Szlaku Kulinarnym „Śląskie Smaki”
  • 14-15 IX 2020 - study tour dziennikarzy węgierskiego portalu rowerowego po regionie i po Szlaku Kulinarnym „Śląskie Smaki”
  • Rejsy kulinarne ze Śląskimi Smakami i Mariną Gliwice
  • 13-16 IX 2020 - study tour dziennikarzy z czeskiej TV po regionie i po Szlaku Kulinarnym „Śląskie Smaki”
  • 8-9 IX 2020 - study tour dziennikarzy z Danii po regionie i po Szlaku Kulinarnym „Śląskie Smaki”
  • Szlak Kulinarny Śląskie Smaki w projekcie TV Regionalnej TVT "Śląskie na wycieczkę"
  • Szlak Kulinarny Śląskie Smaki w audycji Radia eM - "Gotuj się na lato"
  • Szlak Kulinarny Śląskie Smaki w nowej kampanii Śląskiego #WybieramŚląskie - #ŚląskieZaprasza
  • Nowa restauracja na Szlaku Kulinarnym Śląskie Smaki: Restauracja Poziom+ Food & Wine (Hotel Diament Plaza Gliwice) z Gliwic
  • Kampania "Zielone Śląskie" w blogosferze - w tym wizyty w restauracjach na Szlaku Kulinarnym Śląskie Smaki
  • Wydruk mini Książek Kucharskich "Wybrane przepisy potraw regionalnych województwa śląskiego" w wersji angielskiej i czeskiej
  • 6 V 2020 - z uwagi na zagrożenie epidemiczne, zmiana terminu XV Festiwalu Śląskie Smaki na czerwiec 2021 r.
  • Śląskie Smaki w projekcie #SlaskieSmakiNaWynos - podcas lockdown'u
  • 9-13 III 2020 - study tour dziennikarzy z Rosji po Szlaku Kulinarnym „Śląskie Smaki”
  • Wydruk teczek promocyjnych Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki
  • Wydruk plakatów promocyjnych Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki
  • 4 II 2020 - spotkanie organizacyjne Śląskiej Organizacji Turystycznej i członków Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki oraz przedstawicieli produktów lokalnych województwa śląskiego
  • Realizacja projektu Wideoksiążka Kucharska Śląskie Smaki

kaczka

Siewierska kaczka pieczona, fot. UMWSL

 

           2019

  • 16 VI 2019 - XIV Festiwal "Śląskie Smaki" w Rudach 
  • 30-31 V 2019 - study tour doradców rolniczych oraz producentów wyrobów regionalnych (sery, wędliny) z województwa podlaskiego po Szlaku Kulinarnym Śląskie Smaki
  • 16 IV 2019 - szkolenie dla członków Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki w temacie: Skuteczny marketing turystyczny. Jak promować restauracje i szlaki kulinarne?
  • Nowe restauracje na Szlaku Kulinarnym Śląskie Smaki: Gospoda Złoty Garniec z Częstochowy, Restauracja Hotel Opera z Tarnowskich Gór oraz Restauracja Leśna Perła z Rudzińca
  • 29-31 III 2019 - Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki” na Międzynarodowych Targach Turystyki GLOBalnie, Katowice
  • 12 III 2019 - spotkanie organizacyjne Śląskiej Organizacji Turystycznej i członków Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki
  • Realizacja projektu Wideoksiążka Kucharska Śląskie Smaki

Cieszyńska herbata, fot. UMWSL

 

           2018

  • XI 2018 - rozpoczęcie projektu Wideoksiążka Kucharska Śląskie Smaki
  • 22-25 IX 2018 - study tour touroperatorów z Ukrainy po Szlaku Kulinarnym „Śląskie Smaki”
  • 20-30 VIII 2018 - study tour autora wloskiego przewodnika po Szlaku Kulinarnym „Śląskie Smaki”
  • 1 VIII 2018 - study tour dziennikarzy z Wielkiej Brytanii i Szkocji po Szlaku Kulinarnym „Śląskie Smaki”
  • 17 VI-1 VII 2018 - study tour blogerów z Belgii po Szlaku Kulinarnym „Śląskie Smaki”
  • 17 VI 2018 - XIII Festiwal "Śląskie Smaki" w Pszczynie
  • 23-25 III 2018 - Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki” na Międzynarodowych Targach Turystyki GLOBalnie, Katowice
  • 21-25 II 2018 - study tour blogerów z Rosji po Szlaku Kulinarnym „Śląskie Smaki”
  • 15-18 II 2018 - study tour dziennikarzy i blogerów z Holandii po Szlaku Kulinarnym „Śląskie Smaki”

Kwaśnica, fot. UMWSL

 

             2017

  • 11 VI 2017 - XII Festiwal "Śląskie Smaki" w Koszęcinie 
  • 16-18 III 2017 - prezentacja na temat zarządzania Szlakiem Kulinarnym "Śląskie Smaki" podczas I edycji Food Show w Katowicach

Oscypek, fot. UMWSL

 

           2016

  • 14-16 X 2016 - promocja Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki”, podczas pierwszej edycji Targów Turystycznych WORLD TRAVEL SHOW w Nadarzynie 
  • 4 VI 2016 - XI Festiwal "Śląskie Smaki" w Katowicach 
  • 18-20 III 2016 - Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki” na Międzynarodowych Targach Turystyki GLOBalnie, Katowice
  • 4-6 III 2016 - study tour blogerów podróżniczych i kulinarnych po Szlaku Kulinarnym „Śląskie Smaki” - udział w warsztatach kulinarnych oraz poznanie kulturowo-historycznego tła kształtującego kuchnię w Śląskim

Makaron z Rudnik, fot. UMWSL

 

           2015

  • 16 XII 2015 - nagroda EDEN (European Destination of Excellence) na Najlepszą Europejską Destynację Turystyczną, Bruksela
  • 6 VI 2015 - X Festiwal "Śląskie Smaki" w Wiśle 
  • 27-29 III 2015 - II miejsce w konkursie na najlepsze wydawnictwo dla Przewodnika Kulinarno-Turystycznego: Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki”, Międzynarodowe Targi Turystyki GLOBalnie, Katowice

 Ciasteczka cieszyńskie fot. UMWSL


           2014

  • 8 VI 2014 - IX Festiwal "Śląskie Smaki" w Zawierciu
  • 17-18 V 2014 - study tour dziennikarzy National Geographic Traveller po Szlaku Kulinarnym „Śląskie Smaki”

Żur śląski, fot. UMWSL

 

           2013

  • 12 XI 2013 - spotkanie przedstawicieli Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki”, omówienie działań promujących i rozwijających Szlak Kulinarny

  • 18 X 2013 - nagroda za Najlepszy Produkt Turystyczny Polski, podczas Międzynarodowych Targów Regionów i Produktów Turystycznych Tour Salon w Poznaniu 

  • 15 VI 2013 - VIII Festiwal "Śląskie Smaki" w Bielsku-Białej 
  • 24 IV 2013 - prezentacja nowych lokali Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki”
  • Rozpoczęcie konkursu/programu lojalnościowego „Poznaj Śląskie Smaki”

Kluchy połom bite, fot. UMWSL

 

          2012

  • Dotacja Ministerstwa Sportu i Turystyki na tworzenie nowego produktu turystycznego - Szlak Kulinarny "Śląskie Smaki"
  • 23 X 2012 - inauguracja działalności Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki” - prezentacja pierwszych 23 lokali należących do Szlaku Kulinarnego
  • Certyfikacja lokali gastronomicznych 
  • Promocja i rozwój nowego produktu
  • 26 V 2012 - VII Festiwal "Śląskie Smaki" w Chorzowie 

Chleb tatarczuch, fot. UMWSL

 

          2011

  • 18 VI 2011 - VI Festiwal "Śląskie Smaki" w Gliwicach 
  • Wydanie "Zbioru Przepisów Potraw Regionalnych województwa śląskiego" i przygotowanie zasad certyfikacji lokali
  • Wprowadzenie nowej identyfikacji wizualnej Festiwalu „Śląskie Smaki”

Miód lipowo-spadziowy z Ziemii Cieszyńskiej, fot. UMWSL

 

          2010

  • 19 VI 2010 - V Festiwal "Śląskie Smaki" w Złotym Potoku 

  • Prace nad koncepcją Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki”
  • Stworzenie strategii marketingowej „Śląskie Smaki”

Zozworki, fot. UMWSL

 

          2009

  • 7 VI 2009 - IV Festiwal "Śląskie Smaki" w Pszczynie

Złotopotocki pstrąg, fot. UMWSL

 

          2008

  • 14 VI 2008 - III Festiwal "Śląskie Smaki" w Raciborzu

Wątróbki gęsie po siewiersku, fot. UMWSL

 

          2007

  • 9 VI 2007 - II Festiwal Kuchni Śląskiej w Cieszynie - Certyfikat Polskiej Organizacji Turystycznej dla Najlepszego Produktu Turystycznego Roku 

 

Bachor, fot. UMWSL

 

          2006

  • 17-18 V 2014 - study tour dziennikarzy National Geographic Traveller po Szlaku Kulinarnym „Śląskie Smaki” 

  • 17 VI 2006 - I Festiwal Kuchni Śląskiej w Ogrodzieńcu - początek projektu promujacego kuchnię śląską

  • Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki” na Międzynarodowych Targach Turystyki GLOBalnie, Katowice

Heleke, fot. UMWSL

Twoja ocena:
Ocena: 0.0 (Oddano 1 głosy)
Pliki do pobrania
Wyświetlenia:  879