Data dodania:  2021-04-08

XV edycja Festiwalu Śląskie Smaki odbyła się na Zamku Piastowskim w Raciborzu, w dniu 13 czerwca.

Nie ma lepszej okazji niż Festiwal, by spróbować najlepszych regionalnych potraw w ich lokalnych odmianach. Miłośnicy tradycyjnej kuchni województwa śląskiego, którzy zaprezentowali swoje dania i produkty, stanęli do walki o Złotą, Srebrną lub Brązową Zopaskę, w 3 kategoriach: potrawa regionalna, produkt lokalny, potrawa/produkt inspirowany tradycją.nie wybranych potraw przed Jury XV Festiwalu Śląskie Smaki.

Jak było na XV Festiwalu Śląskie Smaki? Zobaczcie sami - poniżej prezentujemy galerię wybranych zdjęć.
Za nami 15 Festiwal Śląskie Smaki! W tym roku wydarzenie odbyło się na dziedzińcu Zamku Piastowskiego w Raciborzu. W konkursie kulinarnym wzięło udział 28 drużyn. Remigiusz Rączka – przewodniczący konkursowego Jury podkreślał, że rywalizacja była naprawdę zacięta, a wyniki drużyn różniły się zaledwie o kilka punktów.
W tym roku uczestnicy festiwalu powalczą o Złotą, Srebrną lub Brązową Zopaskę (fartuch), w jednej z trzech kategorii: • potrawa regionalna, • produkt lokalny, • potrawa/produkt inspirowany tradycją.
13 czerwca na Zamku Piastowskim w Raciborzu odbędzie się najsmaczniejsza impreza w województwie! Co nas czeka w tym roku?
Przedstawiamy listę członków Jury, którzy oceniać będą regionalne potrawy i produkty zaprezentowane na Festiwalu w 3 kategoriach: potrawa regionalna, produkt lokalny, potrawa/produkt inspirowany tradycją.
Prezentacje kulinarne XV Festiwalu Śląskie Smaki odbędą się poprzez sprzedażowe stoiska gastronomiczne oraz zaprezentowanie wybranych potraw przed Jury XV Festiwalu Śląskie Smaki.