Utworzony przez:  Agnieszka ŚOT
Data dodania:  2021-05-18

Przedstawiamy listę członków Jury, którzy oceniać będą regionalne potrawy i produkty zaprezentowane na Festiwalu w 3 kategoriach: potrawa regionalna, produkt lokalny, potrawa/produkt inspirowany tradycją.

 

1. Remigiusz Rączkaprzewodniczący Jury, kucharz, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych, autor książek i telewizyjnych oraz radiowych programów kulinarnych, specjalizujący się w kuchni regionalnej

2. Grzegorz Swoboda - Starosta Raciborski

3. Adam Wawoczny - Prezes Zarządu Śląskiej Organizacji Turystycznej

4.. Krzysztof Peć – szef kuchni w Restauracji Kuchnia Otwarta Hotelu Park Inn by Radisson Katowice, wielokrotny Juror Festiwalu Śląskie Smaki

5.. Agnieszka Jasińska - finalistka Hell`s Kitchen Polska, wielokrotnie uczestniczyła w Festiwalu Śląskie Smaki, miłośniczka gotowania

6.. Sebastian Humski – wieloletni szef kuchni restauracji na Szlaku Kulinarnym Śląskie Smaki, Juror i uczestnik Festiwalu

7. Dobrawa Skonieczna-Gawlik – etnograf, naukowiec i badacz obrzędów i kultury województwa śląskiego, ze szczególnym uwzględnieniem Zagłębia Dąbrowskiego, wielokrotna jurorka konkursów regionalnych

8. Jadwiga Gajewska - przedstawicielka Kół Gospodyń Wiejskich, miłośniczka kuchni regionalnej

festiwal

Twoja ocena:
Ocena: 0.0 (Oddano 0 głosy)
Wyświetlenia:  39