Data dodania:  2016-09-01

 

Zupa z kiszonej modrej kapusty

kiszona kapusta czerwona – 30 dag
boczek wędzony – 12 dag
żurawina suszona – 50 g
woda – 1,5 l
śmietana kremówka – 100 ml
koperek – pół pęczka
sól, pieprz – do smaku
ziele angielskie – 3 szt.
sól, pieprz – do smaku

Gołąb na sałatce z pieczonych radistek i oberiby

gołąb – 1 szt.
sól, pieprz – do smaku
szałwia świeża – kilka listków
masło – 1 łyżeczka

sałatka:
rzodkiewki – 1 pęczek
kalarepa – 1 szt.
olej – 20 ml
olej rydzowy – 0,5 łyżeczki
sól, pieprz – do smaku
trufla – szczypta
natka pietruszki – łyżeczka
świeża kolendra – łyżeczka

Twoja ocena:
Ocena: 0.0 (Oddano 0 głosy)
Wyświetlenia:  34