Zupa z ajlaufem

  • bulion – 1,5 l
  • jajka – 2 szt.
  • mąka – 40 g
  • marchew – 2 szt.
  • sól – do smaku
  • natka pietruszki – pół pęczka

Bioło gynś z modrą kapustą

  • gęsie piersi – 2 szt. (ok. 80 dag)
  • majeranek – 1 łyżka
  • czosnek – 3 ząbki
  • liść laurowy – 2 szt.
  • ziele angielskie – 2 ziarna
  • woda – 1 l
  • morele suszone- 50 g
  • śliwki suszone – 50 g
  • sól, pieprz – do smaku

modra kapusta:

  • kapusta czerwona – 1 kg
  • masło – 0,5 kostki
  • olej – 30 ml
  • liść laurowy – 2 szt.
  • ziele angielskie – 4 ziarna
  • jabłko – 1 szt.
  • cebula – 1 szt.
  • sok z jednej cytryny
  • sól, pieprz – do smaku

Armerichter

  • bułka – 2 szt.
  • mleko – 1 szklanka
  • masło – 50 g
  • do dekoracji:
  • bita śmietana
  • owoce (np. truskawki, winogrona, pomarańcze i kiwi)
Twoja ocena:
Ocena: 0.0 (Oddano 0 głosy)
Wyświetlenia:  35