Data dodania:  2013-10-21



Żurek z grzybami leśnymi

  • zakwas żurowy – 0,5 l
  • woda – 1,5 l
  • kość wędzona ze schabu -
  • boczek – 15 dag
  • kiełbasa śląska – 20 dag
  • grzyby świeże – 20 dag
  • marchew – 1 szt.
  • seler – 0,5 szt.
  • pietruszka – 1 szt.
  • natka pietruszki – pół pęczka
  • cebula – 1 szt.
  • czosnek – 2 ząbki
  • ziele angielskie – 3-4 ziarna
  • liść laurowy – 2 szt.
  • majeranek – 1 łyżeczka
  • sól, pieprz – do smaku
  • masło do smażenia – 1 łyżka

Żebro Adama

  • żeberka – 2 kg

marynata:

  • woda – 0,5 l
  • olej – 0,5 l
  • sok malinowy – 100 ml
  • miód – 2 łyżki
  • liść laurowy – 3-4 szt.
  • ziele angielskie – 10 ziaren
  • przyprawa do wieprzowiny – 100 g
  • sól, pieprz – do smaku

Dip chrzanowy

  • twarożek biały – 2 łyżki
  • chrzan – 1 łyżka
  • sól, pieprz – do smaku

Kapusta z grzybami

  • kapusta kiszona – 1 kg
  • grzyby świeże – 20 dag
  • cebula – 1 szt.
  • liść laurowy – 4 szt.
  • ziele angielskie – 4 ziarna
  • sól, pieprz – do smaku

zasmażka:

  • masło – 2 łyżki
  • mąka pszenna – 2 łyżki

Sos goździkowy

  • śmietana 30 % - 0,5 l
  • goździki – 0,5 łyżeczki
  • cynamon – 0,5 łyżeczki
  • miód – 1 łyżka
Twoja ocena:
Ocena: 0.0 (Oddano 0 głosy)
Wyświetlenia:  33