Potrawy
Data dodania: 10 października 2013

Kozibroda


Składniki:

  • 0,5 kg kapusty kwaszonej
  • 1 cebula
  • 1,8 kg ziemniaków
  • 10 dag słoniny
  • 75 dag żeberek
  • cukier, ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • zielona pietruszka

 

Opis przygotowania:

Kapustę ugotować z żeberkami i z dodatkiem przypraw. Następnie pokroić i przysmażyć słoninę z cebulą oraz oddzielnie ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki. Słoninę i ziemniaki połączyć z kapustą i żeberkami. Dodać do smaku cukier, sól, pieprz i paprykę. Podawać na gorąco z posiekaną zieloną pietruszką.

 

Potrawa została sporządzona przez Radę Sołecką Babice podczas III Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2008 r. w Raciborzu.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji