Potrawy
Data dodania: 10 października 2013

Kwaśnicorka na wędzonce


Składniki:

  • 1 peklowane golonko - wędzone
  • 3 litry wody
  • pęczek włoszczyzny
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • pieprz ziarnisty
  • 1 litr kiszonej kapusty
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 kg gotowanych ziemniaków

 

Opis przygotowania:

Wędzonkę z 1 godzinę z przyprawami podgotować

Dołożyć kapustę i dalej gotować.

Kiedy będą miękkie, mięso i kapusta

Dopraw do smaku, a by sama szła w usta

Dołóż jeszcze ziemniaczek, świeżo gotowany

Jednodniowy obiad może być podany.

 

 

Potrawa sporządzona przez Koło Gospodyń Wiejskich z Kobiernic podczas IV Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2009 r. w Pszczynie. Drużyna zajęła I miejsce w kategorii amatorów.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji