Potrawy
Data dodania: 14 października 2013

Podpłomyki


Składniki: 

  • 1 kg mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 litr maślanki
  • sól do smaku

 

Opis przygotowania:

Z podanych składników wyrabiamy ciasto i formujemy podpłomyki. Pieczemy na blasze na złoty kolor z obu stron. Podajemy z miodem, masłem lub dżemem.

 

 

Potrawa została sporządzona przez „Pradlanki” z Pradła k. Kroczyc podczas VIII Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2013 r. w Bielsku-Białej.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji