Potrawy
Data dodania: 12 czerwca 2014

Sałata z bryndzą


Składniki:

  • 12 liści sałaty
  • 12 łyżek majonezu
  • 45 dag bryndzy
  • 12 dag orzechów włoskich
  • 25 dag szynki konserwowej
  • 2 pomidory
  • koperek zielony

 

Opis przygotowania:

Majonez ucieramy z bryndzą, dodajemy posiekane orzechy, pokrojoną szynkę i posiekany koperek. Tak powstałą masą smarujemy liście sałaty i zwijamy w rulony. Po wierzchu polewamy majonezem i posypujemy koperkiem. Układamy na półmisku i dekorujemy pomidorem.

 

 

Potrawa sporządzona przez Zespół Szkół nr 2 im. W. Korfantego w Jastrzębiu-Zdroju podczas IV Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2009 r. w Pszczynie.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Częstochowa
Specjalnością restauracji jest tradycyjna kuchnia polska, którą doceniają zarówno lokalni goście restauracji jak i grupy... więcej>>
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Wyszukiwarka atrakcji