Potrawy
Data dodania: 7 lipca 2014

Polewka piwna z twarogiem


Składniki:

  • 1 l piwa jasnego
  • 6 żółtek
  • 20-30 dkg cukru
  • 20 dkg tłustego sera twarogowego
  • 10 dkg białego pieczywa
  • masło
  • goździki
  • cynamon

 

Opis przygotowania:

Piwo zagotowujemy z przyprawami, ucieramy żółtka z cukrem na pulchną masę, wlewamy 1/ 8 gorącego piwa, całość łączymy nie przerywając mieszania. Podajemy z grzankami smażonymi na maśle i serem twarogowym pokrojonym w kostkę.

 

 

Potrawa została sporządzona przez „Karczmę pod Lotniskiem” z Bielsku-Białej podczas II Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2007 r. w Cieszynie. Drużyna zajęła I miejsce w kategorii profesjonalistów.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji