Potrawy
Data dodania: 11 lipca 2014

Pasztet z żurawiną


Składniki:

  • 1 kg łopatki
  • 70 dag kurczaka
  • 0,5 kg surowego boczku
  • 0,5 kg wątróbki drobiowej
  • 2 pietruszki
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • żurawina

 

Opis przygotowania:

Mięso gotujemy z warzywami, wątróbkę drobiową gotujemy w osobnym garnku. Po ugotowaniu przekręcamy przez maszynkę, doprawiamy. Pieczemy ok. 1 godz.
Podajemy ze smażoną żurawiną.

 

Przepis pochodzi od gospodyń wsi Pradła.

 

 

Potrawa została sporządzona przez „Pradlanki” z Pradeł k. Kroczyc podczas IX Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2014 r. w Zawierciu.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji