Potrawy
Data dodania: 14 lipca 2014

Marchwiak


Składniki:

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 szklanki oleju
  • 3 szkl marchwi (drobno utartej)
  • 5 jaj
  • 3 łyżeczki kakao
  • 3 łyżeczki płaskie sodki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki cynamonu

 

Opis przygotowania:

Jajka ubić z cukrem, dodać pozostałe składniki, na koniec marchew. Piec około 50 minut.

 

 

Potrawa została sporządzona przez drużynę z Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Żarkach podczas IX Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2014 r. w Zawierciu.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji