Potrawy
Data dodania: 14 lipca 2014

Marynowany w pokrzywach polski rozbef pieczony z dodatkiem soli lawendowej


Składniki:

  • rozbef wołowy
  • sól lawendowa
  • pokrzywy
  • ser wiejski
  • kwiaty cukinii
  • nalewka sosnowa

 

Opis przygotowania:

Wyczyszczony rozbef nacieramy solą aromatyzowaną lawendą, obkładamy pokrzywami i wkładamy w chłodne miejsce na 24 godz. Pieczemy i kroimy w plastry, podajemy z kwiatami cukinii nadziewanymi serem wiejskim.

 

 

Potrawa została sporządzona przez Restaurację Kapias z Goczałkowic-Zdroju podczas IX Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2014 r. w Zawierciu. Drużyna zajęła I miejsce w kategorii profesjonalistów.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji