Potrawy
Data dodania: 14 lipca 2014

Śledź marynowany w porzeczce


Składniki:

  • filet śledziowy solony
  • szalotka
  • wiśnia
  • czarna porzeczka
  • ziele angielskie
  • olej
  • ocet
  • rucola

 

Opis przygotowania:

Przyrządzamy śledzia i serwujemy go na talerzu przekąskowym ze świeżą rucolą.

 


 

Potrawa została sporządzona przez Restaurację „Port Zawiercie” z Zawiercia podczas IX Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2014 r. w Zawierciu.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Wyszukiwarka atrakcji