Potrawy
Data dodania: 21 lipca 2014

Lekko wędzona polędwica z sarny podana na purée z bobu i pokrzywy, z konfiturą z bruszwicy


Składniki:

  • polędica z sarny
  • olej
  • bób
  • pokrzywy
  • konfitura z borówki brusznicy

 

Opis przygotowania:

Polędwiczkę z sarny lekko podwędzamy na wiórach z drzewa owocowego, następnie smażymy na oleju ok. 10 minut. Bób gotujemy i rozgniatamy na purée dodając pokrzyw. Wszystko okraszamy konfiturą z brusznicy.

 

 

Potrawa została sporządzona przez Restaurację „Dąbrówka” z Jastrzębia-Zdroju podczas VIII Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2013 r. w Bielsku-Białej.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji