Potrawy
Data dodania: 13 sierpnia 2014

Karp zapiekany w jarzynach


Składniki:

Karp:

  • 8 filetów z karpia
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 kg fasoli szparagowej
  • 4 marchewki
  • liść laurowy
  • pieprz
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • sól
  • przyprawa do ryb
  • tłuszcz do zapiekania
  • masło do smażenia pieczarek

Sos:

  • 2 szklanki śmietany
  • 6 żółtek
  • łyżka mąki ziemniaczanej

 

Liczne stawy rybne są dumą naszej okolicy, dlatego często pojawiają się na naszych stołach karpie w różnych odsłonach. Proponumemy karpia zapiekanego w jarzynach o polecamy jak danie smaczne i zdrowe.

 

 

Potrawa została sporządzona przez Koło Gospodyń Wiejskich z Udorza podczas VIII Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2013 r. w Bielsku-Białej.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Wyszukiwarka atrakcji