Potrawy
Data dodania: 10 września 2015

Polędwica wołowa w towarzystwie borowika i cebuli


Składniki:

  • 15 dkg polędwicy wołowej
  • 14 dkg grzybów leśnych mrożonych
  • 75 g cebuli
  • 15 dkg ogórków kiszonych
  • kolorowy pieprz gruboziarnisty

 

Sposób przygotowania:

Polędwicę kroimy w kostkę, razem z grzybami i cebulą podsmażamy na oleju, doprawiamy kolorowym pieprzem na ostro. Polędwicę podajemy z kluskami śląskimi panierowanymi i usmażonymi w oleju na złoty kolor oraz z ogórkami kiszonymi.

 

 

Potrawa została sporządzona przez Restaurację "Frykówka" z Pszczyny podczas V Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2010 r. w Złotym Potoku.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji