Potrawy
Data dodania: 16 września 2015

Czorny piekorz


Składniki:

  • 0,5 kg jagód
  • bułka kajzerka
  • 2 kisiele
  • kilka łyżek cukru
  • bita śmietana (kremówka)

 

Sposób przygotowania:

Na jagodach gotujemy kisiel, dodajemy cukier. Gorącym kisielem zalewamy bułkę pokrojoną w kostkę. Górę posypujemy cukrem. Dodajmy bitą śmietanę do dekoracji.

 

 

Potrawa została sporządzona przez Koło Gospodyń Wiejskich z Rud podczas V Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2010 r. w Złotym Potoku.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji