Potrawy
Data dodania: 16 grudnia 2015

Aksamitny krem z borowików w kopule ciasta


Składniki:

  • 1l wywaru warzywnego
  • 100ml śmietany kremówki
  • 50dag borowików
  • 1 cebula
  • 30dag ciasta francuskiego
  • sól
  • pieprz
  • jałowiec

 

Opis przygotowania:

Zeszkloną cebulkę wraz z borowikami zalewamy wywarem warzywnym, miksujemy, zabielamy słodką śmietaną i zagęszczamy żółtkami jaj. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i owocami jałowca. Krem zapieka się pod ciastem francuskim.

 

 

Potrawa sporządzona przez Restaurację "Stara Piekarnia" z Pszczyny podczas IV Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2009 r. w Pszczynie.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji