Potrawy
Data dodania: 26 czerwca 2017

Kurczak faszerowany


Składniki:

  • 1 średni kurczak
  • 200 g mielonego karczka
  • 200 g mielonego mięsa z indyka
  • wątróbka drobiowa
  • 1 średnia cebula
  • natka z pietruszki
  • sól, pieprz

 

Opis przygotowania:

Kurczaka dokładnie umyć, wyluzować, natrzeć solą i pieprzem. Z mielonego mięsa, wątróbki, cebuli i pietruszki przygotować farsz, doprawić do smaku. Farszem wypełnić kurczaka. Całość obwiązać sznurkiem, żeby nadać kurczakowi kształt i spójną konsystencję. Całość zawinąć w ściereczkę i ugotować. Podawać na zimno
z dodatkiem z sałatki ze świeżych warzyw.

Potrawa została sporządzona przez Koło Gospodyń Wiejskich z Udorza podczas XII Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2017 r. w Koszęcinie.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji