Potrawy
Data dodania: 28 czerwca 2017

Hekele


Składniki:

  • 6 filetów śledziowych w oleju
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 cebule
  • musztarda
  • pieprz

 

Opis przygotowania:

Składniki pokroić w kostkę, doprawić do smaku i zmieszać. Potrawę podawać jednoporcjowo, na płaskim talerzu z grzanką.

 

 

Potrawa została sporządzona przez Kuchnię Gminnego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Koszęcinie podczas XII Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2017 r.
w Koszęcinie.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji