Kotlet schabowy z kością panierowany w chlebie smażony na smalcu / ciaper z młodej kapusty

Odsłuchaj tekst

Kotlet schabowy z kością panierowany w chlebie smażony na smalcu / ciaper z młodej kapusty 

kotlet

Danie jest serwowane przez Restaurację U Przewoźnika, która znajduje się na Szlaku Kulinarnym Śląskie Smaki.

Sprawdzone przepisy:

Surowe ziemniaki zetrzeć na placki, dodać mąkę, 1 jajko, gęstą śmietanę, sól i pieprz. Na rozgrzanym tłuszczu upiec na złoty kolor placki ziemniaczane. Schab pokroić na plastry grubości ok. 1,5 cm, rozbić tłuczkiem i oprószyć pieprzem z solą. Usmażyć kotlety schabowe panierowane w jajku, mące i bułce tartej.
Kotlet rozbijamy, do smaku solimy, pieprzymy i posypujemy czosnkiem. Jaja przepiórcze roztrzepujemy dodajemy do smaku maggi i zanurzamy kolejno kotlety, które panierujemy w bułce tartej i smażymy.

 

Wyświetlenia:  82