Galaretka zimne nóżki - "Zulc"

Odsłuchaj tekst

 Składniki:

  • 2 nóżki wieprzowe
  • 20 dkg skórki ze słoniny
  • 20 dkg warzyw do wywaru
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • cebulka do posypania
  • cytryna do polania

 

Opis przygotowania:

 

Nóżki wieprzowe, skórki z jarzyną gotować

Obrać z kości, pokroić a wywar zszumować (dodać czosnek i pieprz)

Krojone mięsko, skórki w kubkach układamy

i klarownym wywarem wszystko zalewamy. 

Wynosimy to potem do miejsca zimnego. 

I przystawka gotowa

Życzymy smacznego!

By było pikantne cebulkę kroimy

Jeszcze sokiem z cytryny całość pokropimy.

 

 

Potrawa została sporządzona przez Koło Gospodyń Wiejskich z Kobiernic podczas V Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2010 r. w Złotym Potoku.

Wyświetlenia:  162