Wytworna krówka

Odsłuchaj tekst

Składniki:

  • 2 paczki herbatników (jasne, ciemne)
  • 1 puszka masy krówkowej
  • 0,50 l śmietanki 30%
  • 2 paczki galaretki agrestowej

Polewa:

  • 0,20 kostki margaryny palmy
  • 0,03 kg kakao
  • 0,05 l mleka

 

Opis przygotowania:

Herbatniki układać warstwami przekładając masą krówkową, a następnie bitą śmietaną z galaretką agrestową. Deser polać polewą kakaową i udekorować „wykwintną krówką”.

 

 

Potrawa została sporządzona przez drużynę z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych z Bielska-Białej podczas VIII Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2013 r. w Bielsku-Białej. Drużyna zajęła III miejsce w kategorii szkół gastronomicznych.

Wyświetlenia:  15