Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi daniami regionalnymi, takimi jak żurek na maślance, czy znakomite jurajskie pierogi z kaczką. Szef kuchni umiejętnie wykorzystuje wysłodziny pozostałe przy produkcji piwa do komponowania wykwintnych dań i deserów. Co ciekawe, dania restauracji Browaru Czenstochovia często nawiązują do kuchni żydowskiej, popularnej niegdyś w Częstochowie i okolicach.
Browar Czenstochovia jest laureatem takich konkusrów jak: Gospoda Roku 2008, MikroBrowar Roku 2011. Czytelnicy Gazety Wyborczej uznali go za jedno z 5 miejsc w Częstochowie, które koniecznie trzeba pokazać turystom.
Poza zakomitą restauracją funkcjonuje tu dobry hotel z przytulnymi i gustownie urządzonymi pokojami. Do dyspozycji gości przygotowano piwne SPA, możliwe są również kąpiele w winie.
Restauracja czynna codziennie od 12:00.