Wyszukiwarka
 
Aktualności - Lista
Aktualności
2021-09-22
Potrawy, które jemy często latem oraz produkty, które wtedy występują sezonowo, możemy „przemycić” na późniejsze miesiące. Najczęstszym sposobem jest zamykanie w słoikach.
Aktualności
2021-09-13
Zapraszamy na Festiwal Ślonskiego Jodła!
Aktualności
2021-09-10
Ebook promuje polską kulturę kulinarną. Książka dostępna była w języku angielskim i hiszpańskim, a teraz również również w niemieckim. Można ją pobrać na stronie Fundacji Bunkatura - https://bunkatura.pl/der-polnische-tisch/
Aktualności
2021-08-31
Z wielką przyjemnością prezentujemy Państwu temat Europejskich Dni Dziedzictwa 2021: „Smaki Dziedzictwa”!
Aktualności
2021-08-30
Grzybobranie powoli nabiera tempa a grzybiarze wychodzą z lasów z coraz to obfitszymi zbiorami. Jak wiadomo grzybom nie sprzyja wysoka temperatura, ale duża wilgotność powietrza, dlatego obecne deszcze są miłośnikom grzybów jak najbardziej na rękę. Na podstawie informacji zamieszczanych w mediach społecznościowych i wywiadom z grzybiarzami udało nam się ustalić najchętniej odwiedzane przez grzybiarzy miejsca w Krainie Górnej Odry.
Aktualności
2021-08-25
Gdy lato mija... Koniec lata i początek jesieni to jeden z najlepszych momentów, aby wybrać się na grzyby. Swój najlepszy okres występowania mają wtedy m.in.: borowiki, podgrzybki, kanie, kurki i maślaki.
Aktualności
2021-08-17
Połowa wakacji już za nami. Czas teraz na nasze TOP 3 - sierpniowe warzywa ze straganu. A Wy jakie warzywa wybierzecie?
Aktualności
2021-08-11
Wyjątkowe święto Kół Gospodyń Wiejskich Poznaj smak, zapach i wyjątkowy charakter naszego kraju. Zasmakuj tradycyjnej kuchni polskiej i dotknij prawdziwej lokalnej kultury. Weź udział w wyjątkowym święcie – Festiwalu Kół Gospodyń Wiejskich. Poznaj Polskę od kuchni…
Aktualności
2021-07-19
Hekele smakiem czerwca w konkursie Rudzkie Smaki.
Aktualności
2021-07-14
Co wyróżnia arbuza z rodziny roślin dyniowatych? Oczywiście soczysty i czerwony miąższ, który w lipcu jest już zazwyczaj intensywnie czerwony, choć w niektórych jego odmianach miąższ może być żółty lub nawet biały.
Aktualności
2021-07-07
W dniu 6 lipca 2021 r. Szlak Kulinarny Śląskie Smaki obecny był w Radiu Katowice, które nadawało z samego serca aglomeracji – z katowickiego rynku.
Aktualności
2021-07-02
Rusza XVIII edycja na Najlepszy Produkt Turystyczny roku 2021- Certyfikat Polskiej Organizacji Turystycznej