Potrawy
Data dodania: 3 lutego 2020

Tatar z jelenia z żółtkiem przepiórczym


Składniki:


• jędrne kiszone ogórki
• marynowane grzybki
• 1 cebula
• jaja przepiórcze
• sól, grubo mielony pieprz, olej
• comber z jelenia około 300g

 

Sposób przygotowania:


Oczyszczony comber z jelenia dokładnie posiekać drobniutko nożem na desce, przekłożyć do miski, dodać pieprz, sól i olej. Wszystko dokładnie wymieszać. Drobniutko pokroić cebulkę, ogórki i grzybki.
Na talerz ułozyć kulkę z tatara z malutkim wgłębieniem, gdzie delikatnie ulożyć żółtko z jajka przepiórczego. Obsypać tatara z boku cebulką, ogórkiem i grzybkami.

Potrawa została sporządzona przez Stowarzyszenie "Krzewienia Kultury i Dawnych Tradycji Gminy Wręczyca Wielka" podczas XIV Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się 16 czerwca 2019 r. w Rudach.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Częstochowa
Specjalnością restauracji jest tradycyjna kuchnia polska, którą doceniają zarówno lokalni goście restauracji jak i grupy... więcej>>
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Wyszukiwarka atrakcji