Potrawy
Data dodania: 4 lutego 2020

Placek ziemniaczany z śledziem w burakach


Składniki:

  • ziemniaki
  • marchewka
  • sledź
  • koperek
  • zioła 
  • cebula

Sposób przygotowania:

Ziemniaki, cebulę i marchew utrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać jajko, mąkę pszenną i doprawić do smaku. Usmażyć na suchej patelni małe placuszki. Śledzie zamarynować w burakach, odsączyć i pokroić w niedużą kostkę. Koperek drobno posiekać, dodać do śmietany i doprawić do smaku. Podać na talerzu przystawkowym. 

Potrawa została sporządzona przez drużynę Malinowego Dworu podczas XIV Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się 16 czerwca 2019 r. w Rudach.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Częstochowa
Specjalnością restauracji jest tradycyjna kuchnia polska, którą doceniają zarówno lokalni goście restauracji jak i grupy... więcej>>
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Wyszukiwarka atrakcji