Wyszukiwarka - Aktualności
Liczba elementów: 303
2025-11-27
W dniach 21-23 listopada 2025 r., podczas Targów EKOstyl 2025 w Bielsku-Białej przez trzy dni targowe odwiedzający mogli zapoznać się z akcentami kuchni śląskiej.
27 Listopad 2025
2025-11-27
Śląska Organizacja Turystyczna jak co roku organizuje cykl szkoleń dla członków Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki.
27 Listopad 2025
2025-11-18
Śląskie na każdą pogodę – ogólnopolska kampania promująca turystykę w województwie śląskim!
18 Listopad 2025
2025-11-18
W rankingu TasteAtlas Awards 2024 polska kuchnia zajęła 11. miejsce, z oceną 4.42 na 5.
18 Listopad 2025
2025-09-24
Śląska Organizacja Turystyczna jak co roku organizuje cykl szkoleń dla: członków Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki, członków Śląskiej Organizacji Turystycznej, konsorcjantów Silesia Convention Bureau oraz Polskich Marek Turystycznych z województwa śląskiego.
24 Wrzesień 2025
2025-09-01
„Polish Food Guide” z dwiema nominacjami do Gourmand World Cookbook Awards 2025.
01 Wrzesień 2025
2025-06-16
16. Edycja INDUSTRIADY, która odbyła się 07 czerwca przeszła do historii! Zobaczcie jak bawiliśmy się na Szlaku Zabytków Techniki Województwa Śląskiego, podczas jednego z największych w Europie festiwali kultury dziedzictwa poprzemysłowego w Europie Środkowo-Wschodniej!
16 Czerwiec 2025
2025-05-26
Śląska Organizacja Turystyczna jak co roku organizuje cykl szkoleń dla członków Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki.
26 Maj 2025
2025-05-26
W dniach 22-23 maja 2025 r. Śląska Organizacja Turystyczna zarządzająca Szlakiem Kulinarnym Śląskie Smaki, miała przyjemność uczestniczyć w konferencji naukowo-branżowej poświęconej turystyce kulinarnej. Była to konferencja pt. „Turystyka kulinarna jako formuła promocji polskiej żywności i dziedzictwa kulturowego” w Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula w Warszawie.
26 Maj 2025
2025-04-09
Już 6 maja we Wrocławiu PRZEKROCZYMY GRANICE! Granice zdrowego rozsądku i smaku. Granice biznesowe i artystyczne. Granice na mapach i w naszych głowach. Do roli odważnych przewodników zapraszamy najlepszych restauratorów patrzących bez kompleksów w stronę ŚWIATA, którzy m.in. eksplorują i serwują kuchnię etniczną, implementują odważne koncepty i skuteczne modele zarządzania przywiezione z podróży oraz zatrudniają ludzi, którym obce są wszelkie ograniczenia, wytyczając ścieżkę FAST GROWING. Ich siły już nie powstrzymacie!
09 Kwiecień 2025
2025-04-09
W Hali pod Dębowcem na Targach EkoTRENDY 2025, w dniach 5-6 kwietnia można było odwiedzić Strefę Kulinarną. Miejsce pełne wyjątkowych smaków, aromatów i inspiracji, do którego zaprosił gości Szlak Kulinarny Śląskie Smaki.
09 Kwiecień 2025
2025-03-27
Konferencje MADE FOR Restaurant to wydarzenia odbywające się w półrocznych cyklach w strategicznych miastach w Polsce, łączące edukację, inspiracje i biznesowe możliwości. Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny dla Restauratorów, Szefów Kuchni i kadry managerskiej. W trakcie konferencji odbywają się wykłady, warsztaty, Show Kulinarne i prezentacja wyselekcjonowanych partnerów z zakresu nowych technologii i branży HoReCa.
27 Marzec 2025